matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole tego trazpezu
Anita:
Podstawy trapezu równoramiennego mają długosci 4 cm i 6 cm a jego kąt rozwary ma miarę 120 stopni. Oblicz pole tego trapezu
2 maj 20:18
Alfa:
6−4
x =
= 1
2
x
tg30
o
=
h
h = ...
a+b
P =
*h
2
P = ...
2 maj 20:33