Oblicz długosc okregu opisanego
Kamil: Oblicz długośc okręgu opisanego na trojkącie prostokatnym o przyprostokatnych 15 cm i 8 cm.
2 maj 20:12
Alfa: skorzystaj z tego, że promień okręgu jest połową długości przeciwprostokątnej:
2 maj 20:14
Anita: nic mi to nie mówi
2 maj 20:21
Janek191:
a = 15 cm b = 8 cm
Oblicz c z tw. Pitagorasa
R = 0,5 c
2 maj 20:24
kix:
na początek policz długość przeciwprostokątnej
2 maj 20:25
Anita: ok
2 maj 20:29
Anita: Obliczyłam przeciwprostokatna wyszłam mi 17 i co dalej
2 maj 20:31
5-latek: wroc do postu z 20;14
2 maj 20:33
kix: tak jak Janek191 napisał R = połowie dlugości przeciwprostokątnej
2 maj 20:33