rozwiąż równanie
Igor : rozwiąż równanie
| | 1 | | 1 | | 2x4 | |
( |
| log2 |
| )x + NWD(12,21) = |
| |
| | 2 | | 16 | | x2 | |
2 maj 19:40
Marek216: NWD(12,21):
21−12=9
12−9=3
9−3*3=0 Zatem NWD(12,21)=
Z pierwszego nawiasu otrzymasz: −2
Zatem: −2x+3=2x4/x2 I *x2
−2x3+3x−2x4=0
2 maj 19:44
Marek216: −2x3+3x2−2x4=0
2 maj 19:45
Janek191:
| | 1 | | 2 x4 | |
(0,5 log2 |
| ) x + 3 = |
| , x ≠ 0 |
| | 16 | | x2 | |
( 0,5 log
2 2
−4) x + 3 = 2 x
2
− 2 x + 3 =2 x
2
2 x
2 + 2 x − 3 = 0
itd.
2 maj 19:46
Marek216: I nie zapomnij o tym, że x≠0 bo trzeba bd wykluczyć to rozwiązanie.
2 maj 19:47