matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz kąty trójkąta
Kacper:
sinα
√
3
w trójkącie prostokątnym o kącie ostrym alfa
=
tgα
2
wyznacz kąty ostre trójkąta.
2 maj 19:36
Marek216:
L=cosα=
√
3
/2 ⇒α=30. Zatem kąty 30, 90 60.
2 maj 19:39