Ile rozwiązań rzeczywistych ma równanie
Julian: Ile rozwiązań rzeczywistych ma równanie (x2−4x+3x)√4−x2 = 0 (√4−x2 jest całe pod
pierwiastkiem).
2 maj 17:26
2 maj 17:53
Vuks: Musisz policzyć, kiedy nawias i/lub pierwiastek są równe 0.
2 maj 17:55
Julian: Z delty wychodzi x=3 i x=1 ale co z pierwiastkiem ?
2 maj 18:09
Kacper:
ab=0 ⇔ a=0 ∨ b=... dokończ
2 maj 18:11
Marek216: Bd x 4 do potęgi 1/4 lub x = −4 do potęgi 1/4
2 maj 18:12
Marek216: Sry nie doczytałem że to całe jest pod pierwiastkiem

. 4=x
2 musisz rozwiązać.
2 maj 18:14
Marek216: BO z pierwiastka otrzymasz zero ⇔ gdy wszystko pod pierwiastkiem =0.
2 maj 18:15
Jolanta: 4−x2=0 a2−b2=
(2−x)(2+x)=0
2 maj 18:16
Marek216: Albo :
4−x
2=0
x
2=4 Ip{

)
IxI=2⇔ x=2 v x=−2
2 maj 18:21
Kacper:
I zbiór rozwiązań jest trójelementowy
2 maj 18:22
Julian: Ok wielkie dzięki za pomoc
2 maj 18:27