matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wartośc wyrażenia jest równa
tenjeden:
1
sinα − cosα =
to sinα * cosα = ?
2
2 maj 17:00
J:
Skorzystaj (a−b)
2
=
2 maj 17:25
tenjeden:
1
sinα − cosα =
|
2
2
1
sin
2
α − 2sinαcosα + cos
2
α =
4
sin
2
α + cos
2
α = 1
1
1 − 2sinαcosα =
4
3
− 2sinαcosα = −
| /(−2)
4
3
sinαcosα =
8
cos takiego?
2 maj 18:00
J:
Tak
2 maj 18:08