zbiór wartości
Rafik: Wskaż zbiór możliwych wartości wyrażenia √−√−x−4
2 maj 16:29
ICSP: {0}
2 maj 16:31
J:
Tylko 0
2 maj 16:33
Rafik: No dobra ale jak to obliczyć bo jakoś tego nie widzę?
2 maj 16:38
ICSP: Zacznij od ustalenia dziedziny.
2 maj 16:39
Rafik: racja nie zauważyłem, że to tylko 4 należy sory i dzięki
2 maj 16:40
Vuks: Liczba pod pierwiastkiem może być większa lub równa 0.
2 maj 16:41
Marek216: A2. pierwiastek jest też nad −4?
2 maj 16:41
Rafik: Dz. tylko −4 a dla −4 ZW: Y∊{0}
2 maj 16:42
ICSP: Dz tylko −4

Co to za zapis ?
2 maj 16:44
Jolanta: własnie czegos takiego nie lubie.Wszystko jasne tylko jak to zapisać ?
√−√a ≥0 poniewaz √a≠ mniejszy od 0 a=0
2 maj 17:02
Rafik: Dz: −x−4≥0 i −√−x−4≥0 ⇒dz:x∊{−4}
√−√4−4=0
2 maj 17:04
Mila:
D={−4}
Zw={0}
2 maj 17:06