prosze o pomoc
Adi:

Musze sie dowiedzieć ile ziemi potrzeba zeby wyrownac działkę.
Kąt nachylenia wynosi 15%
2 maj 15:50
Jolanta: policz pole trójkata i pomnóż przez 12
2 maj 15:54
Adi: Jakiego trojkata i dlaczego przez 12

?
2 maj 15:57
Bogdan:

jeszcze nie widać?
2 maj 16:02
Adi: No widac tylko nie wiem jak policzyc ten trojkat bo mam jedną wiadomą (22m) i kąt nachylenia
15% i nie wiem jak to policzyc
2 maj 16:13
Jolanta:

przekatna prostokata dzieli go na dwa trójkaty,które maja takie same boki,kąty
5
2 maj 16:20
ICSP: tg15
o = 2 −
√3 wiec jeżeli drugą przyprostokątną. oznaczymy przez a to mamy :
| | a | |
tg15o = |
| skąd a = 22 tg15o |
| | 22 | |
2 maj 16:25
Adi: 484−p {3}
Taki wyszedl mi winik, zgadza sie czy cos pomylilem?
2 maj 16:34
Adi: 484− √3
2 maj 16:35
Jolanta: pomyliłes sprawdz czy masz nawias a=22(2−p(3})=44−22√3
2 maj 16:40
ICSP: Pomyliłeś się. Radzę zacząć stawiać nawiasy.
2 maj 16:41
Jolanta: Adi a wiesz dlaczego ICSP napisał,ze tg150=2−√3 ?
2 maj 16:47
Marek216: A uwzględniłeś spulchnienie gruntu? Trzeba nawieźć więcej niż się zmieści
2 maj 17:02
Adi: Jolanta wiem dlaczego (tg45
o − tg30
o)
Dziekuje bardzo za pomoc
2 maj 17:27