trygonometria
Patusia: Jeśli 0<α<90 to wyrazenie (sinα−1)(sinα +1)=?
A. cos2α
B. 1−cos2α
C. 1−sin2α
D. −cos2α
2 maj 14:35
Bogdan:
(a − b)(a + b) = a2 − b2
2 maj 14:36
5-latek: Widzisz (a−b)(a+b)=a2−b2 ?
2 maj 14:37
Patusia: Tylke to ja widze i wychodzi oczywiście sin2α−1 ale jak to zamienic na cosα ?
2 maj 14:38
Aerodynamiczny: sin2α−1=−(1−sin2α)
2 maj 14:41
5-latek: Strasznie nie lubie tego jak ktoś piszse Tyle to ja widze , tyle to ja wiem

jeśli tak to nalezalo to napisac
Napisz tutaj jedynke trygonometryczna
2 maj 14:41
Patusia: Ok dzięki wielkie .
2 maj 14:42
5-latek: Ale to nie jst koncowa odpowiedz
2 maj 14:47
Patusia: Ale po odpowiedzi Aerodynamicznego zaczaiłam co dalej
2 maj 14:49
5-latek: OK
2 maj 14:50