zadanie z kulą wpisaną w ostrosłup - Byłby ktoś tak miły i znalazł błąd :)?
początkujący:

W czworokatnym ostrosłupie prawidłowym wysokość jest równa 8 cm, krawędź podstawy ma długość
12. Wyznacz promień r kuli wpisanej w ostrosłup i promień R kuli opisanej na ostrosłupie.
Narysowałem bardziej "dwuwymiarowe", żeby było bardziej czytelne.
póki co zatrzymałem się na r
Wiec: AB − przekatna podstawy (kwadratu) ⇒ EB = 6
√2
BS
2 = 8
2 + (6
√2)
2
BS = 2p {34}
BE = BF ⇒ SF = 2
√2 (
√17 − 3)
Z pitagorasa: r
2 + SF
2 = (8−r)
2
Z tego mi wychodzi r = 3
√17 − 9
r powinno się równać 3
byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś pokazał mi błąd albo inny sposób rozwiązania tego zadania

Ps. Przepraszam za brak modułów ale pisze z telefonu