1 | ||
obw K2 2π | r | |
4 |
1 | ||
obw K3 2π | r | |
8 |
1 | ||
obw K10 2π | r | |
36 |
1 | 1 | |||
a1 = 2πr a2 = 2π | r a3 = 2π | r | ||
2 | 4 |
1 | ||
Zauważ że jest to ciąg geometryczny o ilorazie q= | ||
2 |
a1(1−qn) | ||
Sn = | ||
1−q |
1 | ||
a10 = a1 * qn−1 = 2πr * | 9 | |
2 |
1 | 1 | |||
a10 = 2πr * | = 2π | r | ||
512 | 512 |
| |||||||||||
S10 = | |||||||||||
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |