matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek prawdopodobieństwa
Pati:
1
2
Zdarzenia A i B są podzbiorami tej samej przestrzeni Ω oraz P(A)=
, P(B')=
i
3
5
1
P(A∩B')=
. Oblicz P(A/B).
7
2 maj 12:18
Eta:
1
3
P(A)=
, P(B)=
, P(A∩B
'
)= P(A)−P(A∩B) ⇒ P(A∩B)=....
3
5
P(A∩B)
P(A|B)=
=........
P(B)
2 maj 13:39