fiza
kyrtap: Qulka pomożesz z obwodami?
2 maj 00:41
5-latek: Czesc
kyrtap 
Tylko nie jedz do obwodu kaliningradzkiego bo tam Rosjanie gromadzą wojska blisko granicy z
Polska
2 maj 00:45
kyrtap: Hej
5−latku nie zamierzam jechać
2 maj 00:47
5-latek: Dostalem wczoraj zamowina ksiazke do matematyki wydawnictwa Omega i tam polcaja do fizyki dla
maturzystów takie książki
1. Zadania testowe z fizyki Janusz Kopecki
2. Tematy i zagadnienia maturalne z fizyki − Matura 2000.
Miedzy innymi tam jest Zakres wymagan i zestawy egzaminacyjne z lat 1995−99 na AGH w Krakowie
.
Ta moja jest z 1999r wiec piszse ze jaks nowa seria
Notatki z lekcji fizyki (Janusz Kopecki 3 czesciowa pozycja
2 maj 00:56
kyrtap: ja już 5 − latek student ^^
2 maj 01:26
Qulka: zostawiłam włączony komp i poszłam spać
2 maj 10:03
kyrtap: Jak coś będę czekał
2 maj 13:14
5-latek: Od 10 do niedawna była na forum bo mi pomagala
2 maj 13:15
kyrtap: pewnie teraz ją na wieczór zastanę
2 maj 13:16
5-latek: najpewniej tak bo pewnie pomaga jakiemuś uczniowi do matury
2 maj 13:21
5-latek: Powiedz mi skad u niej tyle sił ?
2 maj 13:25
kyrtap: nie wiem, ale chwała jej za to
2 maj 14:01
Qulka: to tylko nałóg
2 maj 14:06
kyrtap: Qulka jesteś w stanie mi pomóc z tym zadaniem?
Określ wartość oraz typ elementu (R,L czy C) jeśli znasz przebiegi napięcia na jego zaciskach i
płynącego przezeń prądu:
a) u(t) = 150sin(ωt + π/6)
i(t) = 5sin(ωt + 30o)
2 maj 14:13
Qulka: znajdę zeszyt z technikum to Ci powiem
2 maj 14:15
5-latek: Pawel a gdzie najpierw powitanie ajjj
2 maj 14:15
kyrtap: kto to Paweł?
2 maj 14:16
Qulka: R
2 maj 14:20
kyrtap: jak to poznać czy rezystor, cewka czy kondensator
2 maj 14:20
Qulka: wooww okazało się że miałam kiedyś całą algebrę boola z bramkami i tablicami Karnaughta
2 maj 14:23
Jacek: Ile stopni to +π/6?
2 maj 14:24
kyrtap: 30o
2 maj 14:24
kyrtap: Twierdzenie Thevenina też tam masz?
2 maj 14:24
kyrtap: Dzień dobry Qulko, Jacku , 5 − latku tak w ogóle
2 maj 14:26
Qulka: w L czyli cewce napiecie wyprzedza prąd o 90o
na kondensatorze czyli C napiecie jest opóźnione o 90o do prądu
na R są w zgodnej fazie
2 maj 14:27
kyrtap: czyli tutaj zgodna faza bo 300 i co tylko muszę policzyć rezystancję ?
2 maj 14:29
Qulka: tak i R=u/i =30Ω
2 maj 14:32
kyrtap: dzięki CI tego nie miałem w notatkach zapiszę do swojego zeszyciku
2 maj 14:33
2 maj 14:39
Jacek: Qulka podziwiam Twoją chęć udzielania odpowiedzi na TAKIE pytania. Mnie to powoli
przestaje bawić, że ktoś nawet do Wiki nie chce sięgnąć w najprostszych kwestiach.
2 maj 14:40
2 maj 14:42
kyrtap: w tych linkach wyskakują błędy mi co podałaś Qulko
2 maj 14:49
Qulka: muszę zmienić program do wrzucania obrazków
2 maj 14:52
kyrtap: zapodaj, albo zainstaluj lightshota asdf mi polecił i bardzo się sprawdza
2 maj 14:55
2 maj 15:09
kyrtap: wow ładne notatki
2 maj 15:12
kyrtap: Qulko i Jacku 4 wystawiła mi z fizyki ta dziwna Pani i jedynie mi wyższą niż 3 postawiła ocenę
2 maj 15:18
2 maj 15:21