a
granica:
jak obliczyc taka granice?
2 maj 00:01
Kacper: +∞ to wynik?
2 maj 00:05
2 maj 00:06
granica: @kacper − w poleceniu jest 'zakoduj trzy poczatkowe cyfry po przecinku rozwiniecia
dziesietnego' i odp mowi ze to cyfry to 035
@Braun, nie widze zeby cos sie skrocilo po tym mnozeniu : /
2 maj 00:13
Braun:
wzory skróconego mnożenia się kłaniają
(√x+2−2)(√x+2+2)
2 maj 00:15
granica: ale na dole zostaje syf ... : /
2 maj 00:18
Eta:
| | x+2−4 | | 1 | |
f(x)= |
| = |
| |
| | (√x+2+2)*7(x−2) | | 7(√x+2+2) | |
| | 1 | |
f(2)=........ = |
| ≈ 0,0357141428 |
| | 28 | |
2 maj 00:21
Kacper: Może być największy syf jaki widziałeś, byleby nie równał się 0.
2 maj 00:24
granica: @Eta − gdzie zniknela ta 14?
2 maj 00:27
Kacper: 7x−14=7(x−2)
2 maj 00:30
granica: o boze jakie to proste bylo, dzieki
2 maj 00:32
Eta:
2 maj 00:34
Martiminiano: Jeśli wzywasz Boga, to z wielkiej litery
2 maj 00:34