matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica
granica:
prosty przykład nie pamiętam jednej rzeczy; jak mam najprostszy przykład,
3x
lim x−>2−
2−x
to czy ten minus przy 2 przy granicy ma jakieś znaczenie na znak tej granicy? jeśli tak to jakie?
6
ja z automatu policzyłem, że [
] i wyszło mi minus
∞
i nie wiem dlaczego źle
0−
1 maj 22:19
Ryjcerz:
3x
6
6
=
=
= +
∞
2−x
2 −(niecała dwójka)
0
+
1 maj 22:47
granica:
tak właśnie, nie mogłem sobie tego przypomnieć, dziękuję Ci!
1 maj 23:24