matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi
SiA:
Dane są trzy okręgi, które przecinają się w punktach A,B,C,D. Kąt AO
1
B=2α, kąt BO
2
D=2β, kąt DO3A=2γ.Wykaż, że α+β+γ=180.
1 maj 20:57
SiA:
ktoś ma jakiś pomysł ?
1 maj 21:06
Bogdan:
Kąty środkowe i wpisane
2 maj 00:08
SiA:
i tylko tyle ?! nie wpadłam na to dzięki
2 maj 12:06