matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Kacper:
https://matematykaszkolna.pl/strona/4334.html
W jaki sposób obliczyliśmy f
'
(x
0
)?
Tzn. mam lekki mętlik bo a=f
'
(x) ale a=f
'
(x
0
) też?
1 maj 20:36
Vuks:
Ale jak niby a=f '(x)? Musi być x
0
, bo to dotyczy równania prostej stycznej w określonym punkcie, czyli w x
0
.
1 maj 20:49
Kacper:
Racja, zaczynam już świrować powoli −.−
1 maj 21:01