matura
Kacper:
Wyznacz zbiór wartości funkcji f(x)=log
2(−x
2+x)

Akurat na maturkę
1 maj 18:38
Braun:
W dwóch krokach ?
Wyznaczyć zw g(x)=−x
2+x
| | 3 | |
policzyć limx→∞f(x) i limx→ |
| f(x) |
| | 4 | |
1 maj 18:46
Braun:
Pasuję takie rozwiązanie ?
1 maj 18:48
Kacper:
Nie bardzo rozumiem krok nr 2

Jak chcesz liczyć granicę lim
x→∞f(x) skoro ona tam nie jest określona?
1 maj 18:48
Braun:
Wycofuję, przedobrzyłem. Ale może dla maturzystów zostawię ?
1 maj 18:53
Kacper:
No zostaw
1 maj 18:57
Braun:
Zobacz na moje zadanka z dyskretnej w tamtym temacie
1 maj 18:57
Kacper:
Widziałem.

O ile drugie łatwe i trzecie gdzieś chyba widziałem, to pierwsze musiałbym mocno pomyśleć
(zapewne najłatwiejsze z wszystkich).
1 maj 19:02
Benny: f(x)=log
2(−x
2+x)
x∊(0;1)
f(p)=−2
funkcja z przedziału (0;1) przyjmuje wartości ujemne
Zwf=(−
∞;−2>
Jak można to ładniej napisać?
1 maj 20:34
Kacper: f(x)=log2(−x2+x)
f(x)=log2(g(x))
p=12
g(12)=14
log214=−2
to Zw=(−∞,−2>
1 maj 21:28