matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Arek:
Proszę o pomoc 2
4cos
2
x+1
+ 2
4sin
2
x+1
=20
1 maj 15:13
Kejt:
sin
2
x = 1 − cos
2
x 4sin
2
x + 1 = 4 − 4cos
2
x + 1 = −4cos
2
x + 5 podstawienie t = 2
cos
2
x
t ∊ ... etc.
1 maj 15:16
Arek:
Dziękuję bardzo
1 maj 15:26