matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jest równa . PLZZ :(
Niktoś :
Liczba
3
√
(
√
5
−
√
6
)
3
+
4
√
(
√
6
−
√
7
)
4
1 maj 12:46
5-latek:
Skorzystac z dobrze znanego wzoru
n
√
a
n
=a
1 maj 12:49
Niktoś :
okej
1 maj 12:51
Eta:
Dla n−−parzystego
n
√
a
n
= |a| dla n −− nieparzystego
n
√
a
n
= a
2 maj 11:42