Oblicz wartość
a.: Kąt α jest ostry oraz sinα x cosα = √34
Oblicz wartość wyrażenia sinα4 + cosα4
1 maj 12:03
J:
= (a2 + b2)2 − 2a2b2
1 maj 12:13
a.: mam teraz sinα + cosα − 38
i teraz jakoś zaćmienia dostałam chociaż wiem, że będzie 58 ale jak to przekształcić?
1 maj 12:22
a.: tam jeszcze kwadrat do tego sinα + cosα
1 maj 12:23
Vuks: sin
4α + cos
4α =
= sin
4α + 2*sin
2α*cos
2α + cos
4α − 2*sin
2α*cos
2α =
= (sin
2α + cos
2α)
2 − 2*sin
2α*cos
2α
| | √3 | |
Nawias to jedynka trygonometryczna, podstawiam sinα*cosα = |
| |
| | 4 | |
| | √3 | | 3 | | 5 | |
12 − 2*( |
| )2 = 1 − 2* |
| = |
| |
| | 4 | | 16 | | 8 | |
1 maj 12:27
a.: dziękuję pięknie

mózg wyłączony od pogody i nadmiaru zadań hah
1 maj 12:42