matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
Marek:
Rozwiąż równanie 4cos
2
x−8sinxcos
2
x=3(1−2sinx) w przedziale <0,2PI>
1
Wyszło mi sinx=
lub sinx=−{1}{2}.
2
Odpowiedzi inne. Jakieś dziwne
1 maj 11:06
Marek:
?
1 maj 11:54