Proste prostopadłe.
lop: Proste l i k są prostopadłe i l: −2x+5y+1=0, k: y=ax+b
30 kwi 23:42
Kejt: jeśli chodzi Ci o współczynnik kierunkowy l, to jest dobrze. Jeśli k, to jest źle.
30 kwi 23:43
lop: | | 2 | |
Współczynnik k jest − |
| ? |
| | 5 | |
30 kwi 23:57
5-latek: 
jaki jest warunek na to aby dwie proste były prostopadle ? napisz tu
1 maj 00:04
lop: Dwie proste są prostopadłe, gdy ich współczynniki kierunkowe mają przeciwne znaki i są w
stosunku do siebie liczbami odwrotnymi.
1 maj 00:06
5-latek: czyli krotko a*a
1=−1
Wiec mamy dobrze teraz
1 maj 00:10
lop: dzięki
1 maj 00:18