matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
Domi:
√
3
π
Oblicz wartość wyrażenia cos
3
α−sin
3
α, wiedząc, że sinα−cosα=
i α∊(0,
)
6
2
30 kwi 19:29
+-:
Znasz p/n wzory to je wykorzystaj a
3
−b
3
=(a−b)(a
2
−ab+b
2
) (a−b)
2
=a
2
−2ab+b
2
a
2
+2ab+b
2
=(a+b)
2
30 kwi 22:17