matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakich wartosci parametru m prosta y=5x+m jest styczna do wykresu funkcji y
meg:
dla jakich wartosci parametru m prosta y=5x+m jest styczna do wykresu funkcji y=x+3/2−x
30 kwi 19:24
Qulka:
y'=5 P(1;4) R(3;−6) m=−1 m=−21
30 kwi 22:39