matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
xd
Misiek:
w trojkacie ABC o bokach |AB| = 12 cm, |BC| = 9 cm, |AC| = 8 cm przeprowadzono prosta rownolegla do AB, przecinajaca bok BC w punkcie D, a bok AC w punkcie E. Oblicz obwod trojkata CED i czworokata ABDE , jesli |CE| = 2cm.
3 gru 20:07