matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wyrażenie
Korpi.:
Wyrażenie 4
8/5
*
5
√
2
4
ma wartość równą: a) 16 b) 6
12/6
c) 12
14/6
d) 8
12/5
30 kwi 18:08
Janek191:
4
8
5
*
5
√
4
2
= 4
8
5
* 4
2
5
= 4
2
= 16
30 kwi 18:14