matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciagi
aga:
w ciagu artmetycznym (an)pierwszy wyraz ciagu jest rowny (−3) zas a145=2157. roznica tego ciagu jest
3 gru 20:02
Basia:
a
1
=−3 a
145
=2157 a
n
= a
1
+(n−1)*r a
145
= a
1
+144*r podstaw i wylicz r
3 gru 20:14