funkcja
LULU: ma być para liczb o przeciwnych znakach
|x−1|=m+2
Dlaczego musi być założenie m+2≥0 ?
30 kwi 15:07
J:
z definicji wartości bezwzględnej: IAI ≥ 0
30 kwi 15:07
pigor: ...,z definicji: wartość bezwzględna dowolnej liczby
a∊R, to
nieujemna liczba b, czyli |a| = b, gdzie b
≥ 0 . ...
30 kwi 15:37
J:
definicja jest nieco inna...

IaI = a , gdy: a ≥ 0
IaI = − a , gdy: a <0
30 kwi 15:39
pigor: ..., no jasne, ale w moim poście to nie definicja
|a| , tylko wniosek z niej dla ...

myślących
30 kwi 15:52
J:
30 kwi 15:52