matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
2
Ja:
Funkcja f okreslona jest wzorem: f(x)=6−
√
6−2x
dla x≤3 f(x)=2 dla x>3 wykaz ze f(
√
3
+2)<f(−3) Czy dobze zrobilem?
√
3
+2>3 ⇔ f(
√
3
+2)=2 2<6−
√
6−2*(−3)
2<6−2
√
3
30 kwi 14:16
J:
dobrze .. tylko trzeba jeszcze uzasadnić ostatnią nierówność
30 kwi 14:46