OPIS
rachunek prawdopodobieństwa: Ze zbioru liczb dwucyfrowych losujemy jedną liczbę. Prawdopodobieństwo, że wylosowana liczba
nie jest wielokrotnością liczby 5 jest równe?
30 kwi 13:55
rachunek prawdopodobieństwa: | | 72 | |
poprawna odpowiedź to |
| |
| | 90 | |
30 kwi 13:55
J:
IΩI = 90
IAI = 90 − 18 = 72 ( bo 18 liczb jest podzielnych przez 5)
30 kwi 13:58
Kacper: Ω=90
| | 18 | |
Prawdopodobieństwo, że liczb JEST wielokrotnością 5 to |
| , bo jest 18 liczb dwucyfrowych |
| | 90 | |
| | 72 | |
podzielnych przez 5. Więc przypadek odwrotny będzie równy P(A)= |
| |
| | 90 | |
30 kwi 13:59
rachunek prawdopodobieństwa: czemu 90, a nie 99?
30 kwi 13:59
Kacper: Bo masz 90 liczb dwucyfrowych
30 kwi 14:00
rachunek prawdopodobieństwa: aa dobra, rozumiem
30 kwi 14:01