moduł
czesio1296: 53|x−50|=47|x+10|
30 kwi 12:36
J:
było już ... poszukaj
30 kwi 12:40
czesio1296: Pracuje z telefonem, moglbys przynajmniej link rzucic?
30 kwi 12:43
J:
rozpatrz w przedziałach: (−∞,−10) <−10,50) <50,+)
30 kwi 12:47
czesio1296: Rozpatrywalem.. wychodzi mi tylko jeden prawidlowy wynik ktory miesci sie w przedzialach. Aa i
tak potem nie zgadza sie z odpowiedzia (1225).
30 kwi 12:51
Metis: Pokaż jak liczysz... Sprawdzimy
30 kwi 12:58
czesio1296: W pierwszym przpadku −53x+2650=−47x−4700
W drugim −53x+2650=47x+4700
I w trzecim 53x−2650=47x+4700
30 kwi 13:05
czesio1296: W pierwszym przpadku −53x+2650=−47x−4700
W drugim −53x+2650=47x+4700
I w trzecim 53x−2650=47x+4700
30 kwi 13:05
J:
jedyną liczbąspełniającą to równanie jest: x = 520
30 kwi 13:08
czesio1296: Mozesz napisac jak to rozwiazales?
30 kwi 13:12
J:
to wynika z trzeciego przedziału : 53(x−50) = 47(x+10)
30 kwi 13:14
czesio1296: Już wiem... jestem idiotą do potęgi 470.... 47*10 to 470 a nie 4700... dzięki wielkie
30 kwi 13:19