matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
kuba12345:
256π
Jak obliczyć pochodną z 2πr
2
+
?
r
30 kwi 12:31
J:
256π
f'(r) = 4πr −
r
2
30 kwi 12:33
kuba12345:
Mógłbyś rozpisać ze wzoru jak liczysz ?
30 kwi 12:34
J:
(ax
2
)' = 2ax
a
a
(
)' = −
x
x
2
30 kwi 12:35
kuba12345:
Dzięki
30 kwi 12:37