matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przyspieszenie
Bartek:
Czy wie ktoś może skąd w tym wzorze wzięło się 2as? To jest podobno związek między szybkością początkową, końcową, drogą a przyspieszeniem. vk
2
= v
2
p +2as ?
30 kwi 11:52
goofie:
v = a*t
at
2
s =
2
2s
t =
√
a
2s
v = a*
√
a
v =
√
2as
30 kwi 12:04
Bartek:
Dziękować
30 kwi 12:24