matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz tg22,5
nacix:
Oblicz tg22,5
PROSZE O ROZWIĄZANIE, NIE DOJŚĆ DO POPRAWNEGO ROZWIĄZANIA. Odp:
√
2
− 1
30 kwi 08:38
dero2005:
1−cosα
tg
α
2
=
sinα
1−cos45
o
tg22,5
o
= tg
45
2
=
= itd..
sin45
o
30 kwi 08:45