matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Maria:
Oblicz wartość wyrażenia sin
2
15
o
− cos
2
15
o
30 kwi 01:23
Martiminiano:
√
3
−(cos
2
15−sin
2
15)=−cos2*15=−cos30=−
2
cos2x=cos
2
x−sin
2
x, wykorzystałem tę zależność.
30 kwi 01:45