p+1 | ||
ciąg (an) opisany jest wzorem an = ( | ) (n+3) | |
3−p |
p+1 | ||
ciąg (an) opisany jest wzorem an= ( | ) n+3 gdzie p jest liczbą rzeczywistą | |
3−p |
p +1 | ||
an = ( | ) n + 3 | |
3 − p |
p+1 | ||
an +1 = ( | )n + 4 | |
3 − p |
an+1 | p + 1 | ||
= | = q − iloraz ciągu geometrycznego | ||
an | 3 − p |
p + 1 | ||
b) I q I < 1 ⇔ I | I < 1 ⇔ I p + 1 I < I 3 − p I | |
3 − p |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |