matematykaszkolna.pl
systemy bezendu: Qulka jesteś może ?
29 kwi 20:58
bezendu: ?
29 kwi 22:30
Qulka: bywam, bo nałóg jest silniejszy niż poczucie obowiązkuemotka
29 kwi 22:31
bezendu: Mamy dana hale produkcyjna. Aby stworzyc produkt y1 potrzebujemy 2 jednostki komponentu u1, 4 jednostki komponentu u2 oraz 3 jednostki komponentu u3. Aby stworzyc produkt y2 potrzebujemy 7 jednostek komponentu u1, tyle samo komponentu u2 oraz 5 jednostek komponentu u3. Stworzyc schemat blokowy (wzmocnienia, przeciecia niefunkcyjne, wezły sumacyjne) oraz wyznaczyc funkcje opisujace zaleznosci miedzy komponentami i produktami. Zapisac te zaleznosc w formie macierzowej.
29 kwi 22:33
bezendu: Mam kilka zadań których nie rozumiem, pomożesz ?
29 kwi 22:33
Qulka: programowanie liniowe znam po łebkach ..raczej z nazwy emotka
29 kwi 22:35
bezendu: Ale to nie jest programowanie, to matematyka tylko. Z programowaniem nie ma nic wspólnego.
29 kwi 22:35
Qulka: tiaaa to się Tobie tak wydaje
29 kwi 22:38
bezendu: Dane sa matematyczne opisy systemów, przy czym u i y oznaczaja odpowiednio sygnał wejsciowy i wyjsciowy, natomiast a i b sa pewnymi parametrami liczbowymi. Które z nich sa liniowe? Które sa statyczne, a które dynamiczne? Uzasadnij odpowiedz. (a) y = au, (b) y = au + b, (c) y = 2u2, (d) y'(t) = y(t) + u(t) a to ?
29 kwi 22:42
Qulka: d) wygląda na dynamiczne bo zależne od czasu a) i b) wyglądają jak liniowe
29 kwi 22:47
bezendu: Hmm
29 kwi 22:48
bezendu: Jak to udowodnić ? a co z c ?
29 kwi 22:55
Qulka: nie mam pojęcia .. mówiłam, że znam z nazwy, a rozwiązuję rysując w układzie współrzędnych emotka
29 kwi 22:58
QULKOWY KSIĄŻE : rysunekCZEŚĆ MAŁA JESTEM WYBREDNY WIĘC CALL ME MAYBE *
29 kwi 22:59
bezendu: Dzięki za pomoc, dobre chociaż i tyle. emotka
29 kwi 23:05