systemy
bezendu:
Qulka jesteś może ?
29 kwi 20:58
bezendu: ?
29 kwi 22:30
Qulka: bywam, bo nałóg jest silniejszy niż poczucie obowiązku
29 kwi 22:31
bezendu:
Mamy dana hale produkcyjna. Aby stworzyc produkt y1 potrzebujemy 2 jednostki komponentu u1,
4 jednostki komponentu u2 oraz 3 jednostki komponentu u3. Aby stworzyc produkt y2
potrzebujemy 7 jednostek komponentu u1, tyle samo komponentu u2 oraz 5 jednostek komponentu
u3.
Stworzyc schemat blokowy (wzmocnienia, przeciecia niefunkcyjne, wezły sumacyjne) oraz wyznaczyc
funkcje opisujace zaleznosci miedzy komponentami i produktami. Zapisac te zaleznosc w formie
macierzowej.
29 kwi 22:33
bezendu:
Mam kilka zadań których nie rozumiem, pomożesz ?
29 kwi 22:33
Qulka: programowanie liniowe znam po łebkach ..raczej z nazwy
29 kwi 22:35
bezendu:
Ale to nie jest programowanie, to matematyka tylko. Z programowaniem nie ma nic wspólnego.
29 kwi 22:35
Qulka: tiaaa

to się Tobie tak wydaje
29 kwi 22:38
bezendu: Dane sa matematyczne opisy systemów, przy czym u i y oznaczaja odpowiednio sygnał wejsciowy
i wyjsciowy, natomiast a i b sa pewnymi parametrami liczbowymi. Które z nich sa liniowe? Które
sa
statyczne, a które dynamiczne? Uzasadnij odpowiedz.
(a) y = au,
(b) y = au + b,
(c) y = 2u2,
(d) y'(t) = y(t) + u(t)
a to ?
29 kwi 22:42
Qulka: d) wygląda na dynamiczne bo zależne od czasu
a) i b) wyglądają jak liniowe
29 kwi 22:47
bezendu:
Hmm
29 kwi 22:48
bezendu:
Jak to udowodnić ? a co z c ?
29 kwi 22:55
Qulka: nie mam pojęcia .. mówiłam, że znam z nazwy, a rozwiązuję rysując w układzie współrzędnych
29 kwi 22:58
QULKOWY KSIĄŻE :

CZEŚĆ MAŁA JESTEM WYBREDNY WIĘC CALL ME MAYBE

*
29 kwi 22:59
bezendu:
Dzięki za pomoc, dobre chociaż i tyle.
29 kwi 23:05