matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy - matura
sylwia:
http://megakorki.pl/foto/foto/849222403.png
Proszę o obliczenie oraz wytłumaczenie w jaki sposób zostało to dokonane
29 kwi 20:56
sylwia:
Mogę liczyć na czyjąś pomoc?
29 kwi 21:06
J:
1
5
1
=
*5*log
2
2 − log
2
2
1/20
=
−
3
3
20
29 kwi 21:06
J:
nie ..to jest źle ...zaraz napiszę
29 kwi 21:08
J:
5
5
= log
2
2
5/6
− log
2
(log
2
1/20
) =
− log
2
(1/20) =
+ log
2
(20) =
6
6
5
5
+ log
2
4 + log
2
5 =
+ 1 + log
2
5
6
6
29 kwi 21:19