wyrażenia algebrajczne
sandruch: czy ktoś może mi pomóc


0,7a
2−1,2b
2−9,9c
4
a−(−1)
b− 7
c− 0
3 gru 19:00
BiebrzaFun : a w czym?
3 gru 19:07
sandruch: trzeba podstawić za litery cyfry i obliczyć
3 gru 19:09
BiebrzaFun : i Ci się nie chce czy nie wiesz jak to zrobić?
3 gru 19:18
sandruch: nie wiem jak to zrobić?
3 gru 19:26
BiebrzaFun :
0,7*(−1)2−1,2*72−9,9*04=0,7*1−1,2*49−9,9*0=0,7−58,8−0=−58,1
następnym razem pisz treść zadania ,poprawnie
np.: Oblicz wartość wyrażenia dla a=−1,b=7,c=0
3 gru 19:41