matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
matma!:
punkt materialny porusza sie po linii prostej i w chwili t zajmuje połozenie s(t)=8,9t+1.6t
2
. znajdz jego predkość w chwili t=3
29 kwi 19:19
PW:
Prędkość chwilowa to pochodna drogi względem czasu. v(t) = s'(t)
29 kwi 21:46