ekstrema
Dybix Lamar: wyznacz ekstrema funkcji f(x) |x| − x2
29 kwi 19:06
J:
zrób szkic wykresu
29 kwi 20:10
Qulka:
29 kwi 20:11
J:
?
29 kwi 20:13
J:
wycofuję, źle spojrzałem na funkcję
29 kwi 20:14
Dybix Lamar: x≥0 x<0
f(x) x −x2 f(x) −x−x2
f'(x) −2x +1 f'(x) −2x−1
−2x +1=0 −2x−1=0
x=0.5 x=−0.5
29 kwi 21:07
Dybix Lamar: rysujemy wykres
29 kwi 21:07
Dybix Lamar: i mamy
29 kwi 21:07
Dybix Lamar: kurwa lenie
29 kwi 21:08
Dybix Lamar: zebym sam sobie zdanie musial robic
29 kwi 21:08
J:
biedaku ...
29 kwi 21:40
Dybix Lamar: Z dyńki?
30 kwi 17:16
prosta:
jeszcze x=0
30 kwi 17:18
Dybix Lamar: Dzięki za info kumplu
30 kwi 17:26