Wyznacz wszystkie wartości parametru k, dla których wierzchołek paraboli o równa
JA :D: Wyznacz wszystkie wartości parametru k, dla których wierzchołek paraboli o równaniu
y=x2−2kx+2k2−4k+4 należy do koła o środku S(3,2) i promieniu √5
29 kwi 18:40
Kejt: wzór na wsp. wierzchołka i równanie okręgu?
29 kwi 18:54
JA :D: (x−3)2+(y−2)2=5
xw=k
yw=3/2k2 −4k+4
29 kwi 19:10
5-latek: wspolrzedne wierzchołka paraboli
y
w=q=c−ap
2
29 kwi 19:10
JA :D: ale nie mam pojecia co z tym zrobic
29 kwi 19:10
JA :D: ok juz zrobilem
dzieki za pomoc...
29 kwi 22:18