Styczne do okręgu o środku w początku układu współrzędnych
Maturalny: Okrąg o środku w początku układu współrzędnych jest styczny do prostej 3x + 4y −25 = 0. Okrąg
ten jest również styczny do prostej o równaniu:
a) y= −5
b) y= −3
c) y= 7/2
d) y= 4
Z czego to liczyć tak w ogóle? Bo geometria analityczna to dział którego dosłownie nienawidzę.
29 kwi 18:09
Zagubiony: Z odległości punktu od prostej
29 kwi 18:24
5-latek: Geometria analityczna to jest taki dzial gdzie należy zrobić rysunek do zadania
jeśli tego nie zrobiles to zapomnij o rozwiązaniu tego zadania .
29 kwi 18:40
5-latek:
29 kwi 18:49
Maturalny: Ok, odległość punktu od prostej i rysunek w zupełności wystarczyły. Dzięki
29 kwi 19:17