matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
żul:
Uzasadnij, że 31
11
< 17
14
Uzasadnij, że jeśli trzy liczby naturalne a,b i c spełniają warunek a
2
+b
2
=c
2
, to przynajmniej jedna z nich jest podzielna przez 3.
29 kwi 15:13
Tana:
31
11
<32
11
=(2
5
)
11
=2
55
<2
56
=(2
4
)
14
=16
14
<17
14
29 kwi 15:22