pochodne
Magda : Funkcja f określona jest wzorem f(x)= 2x−7, dla x≠7. Oblicz współczynnik kierunkowy
prostej stycznej do wykresu funkcji f, przechodzącej przez punkt P=(4, −23).
29 kwi 11:41
Benny: współczynnik kierunkowy prostej stycznej jest równy f'(x
0)=a
29 kwi 11:44
29 kwi 11:46
Magda : Dzięki
29 kwi 11:49
Benny: Ojoj jak ja tą pochodną policzyłem...
29 kwi 11:53
Magda : Czekaj, ale czemu mamy liczyć od 4? Przecież ten punkt należy do stycznej a nie do wykresu.
Kurka nie łapię ehhh
29 kwi 11:53
===:
oj Madziu ...a ten punkt P nie należy czasem do wykresu funkcji
29 kwi 12:00