1
Ja: zadanie
Funkcja y=f(n) przyporzadkowuje kazdej naturalnej dodatniej n reszte z dzielenia tej liczby
przez 4.
Wowczas miejsc zerowych nie ma funkcja okreslona wzorem:
A.y=f(n−1)
B.y=f(n+1)
C.y=f(n)−1
D.y=f(n)+1
Zbior wartosci∊{0,1,2,3}
Wiem ze podpunkt D jest poprawny
tylko nie wiem dlaczego podpunkt B nie moze byc tzn.
B. y=f(1+1)=f(2)=0 dla n=5
wiec traktowac dwojke w nawiasie jako drugi n?
29 kwi 09:58
Kejt:

tam gdzie są kropki, tam pokrywają się wykresy C i D
już jaśniej?
29 kwi 10:33
Ja: nie
29 kwi 10:42
Dziadek Mróz:
Ale kadłubek

Wiesz co to jest miejsce zerowe?
29 kwi 11:37
Kejt: Nie kropki tylko puste kółka

Właśnie, wiesz co to miejsce zerowe funkcji?
29 kwi 14:40