Prosta o rówaniu 4x-37-11=0 przecina w punktach C I D
Songo: Prosta o równaniu 4x−3y−11=0 przecina w punktach C i D okrąg o środku S(2,4). Długość odcinka
CD jest równa 8. Wyznacz równanie okręgu.
Nie wiem czego mi nie wychodzi
28 kwi 21:25
qulka:

(x−2)
2+(y−4)
2=25
28 kwi 21:34
Eta:

d −−− to odległość środka S od tej prostej
| | 2*4−4*3−11| | |
d= |
| = ... =3 |
| | √42+32 | |
r
2= 4
2+3
2= 25
o:(x−2)
2+(y−4)
2=25
28 kwi 21:35
Eta:
Wrrrrrrrrrrrrrrrr
28 kwi 21:36
qulka: Etuś
28 kwi 21:39
Songo: Ja piernicze.... czego zawsze takie głupie błędy robię... nie wiem jak maturę napiszę w
piątek.... zamiast pod pierwiastkiem 4
2+3
2 napisałem 4
2+2
2 i wyszedł mi r
2 ze jest=
609/20. Dziękuje. Muszę się bardziej skoncentrować i sprawdzać 10razy wszystko.
Dziękuje
28 kwi 21:39
Eta:
Wniosek:
sprawdzaj po 100 razy zanim napiszesz ,że 6*8=28
28 kwi 21:43
Songo: tia nie bede miał tyle czasu
28 kwi 23:35