matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
wojtek:
1
Skąd się wziął ten wzór Pb? Nie powinno być 6*
*k*2k?
2
https://matematykaszkolna.pl/forum/112627.html
28 kwi 20:48
qulka:
to to samo tylko później podstawione
28 kwi 20:52
wojtek:
mógłbyś to rozpisać?
28 kwi 20:54
qulka:
1
6*
k*h =3kh
2
a h =2k więc 3k*2k=6k
2
28 kwi 20:57
wojtek:
Dzięki
28 kwi 21:01