-1/2(x-3)(x+1)=?
niezdecydowana: −1/2(x−3)(x+1)=?
28 kwi 20:43
Metis: Zapisz porządnie, z użyciem dużego U.
28 kwi 20:49
28 kwi 20:51
Metis: (x−3)=0 v (x+1)=0 ... dokończ.
28 kwi 20:53
niezdecydowana: Dzięki.
28 kwi 20:55
28 kwi 20:55
Metis: Wiesz skąd ta zależność?
28 kwi 20:55
5-latek: Michal nie lap się na tym To nie jest równanie ze przyrównujesz do zera
ja się domyślam ze to będzie postac iloczynowa funkcji kwadratowej ale dopóki nie będzie to
jasno określone to się nie wypowidam
28 kwi 20:58
Metis: Cześć
5−latku masz oczywiście rację

Już niech ma

Co u Ciebie ?
Znalazłem wczoraj w antykwariacie "Jak rozwiązywać zadania " Kurskiego − ta seria co od
Zakrzewskich , ale do fizyki. Trudno dostać jakąkolwiek część. Już do mnie idzie − zobaczymy
czy jest tak dobra jak seria z matematyki
28 kwi 21:16
5-latek: mam problem z samochodem

ja natomiast zamowilem sobie matura zbior zadań cz1 (wyd. Podkowa i Zbior zadań Stachnika
Bogdanpolecal
28 kwi 21:21
5-latek: Może spotkales Modenowa ?
28 kwi 21:21
Metis: A co z autkiem się dzieje?
Zobaczę co to za zbiór

A Modenowa niestety nie spotkałem

Muszę zapytać mojego profesora
czy nie ma− bo z tego co patrzyłem przez gablotkę w sali to nie

Najlepsze jest to, że jeden egzemplarz polskiego wydania znajduję się w Czechach >
http://www.lib.cas.cz/aleph-google/KNA01/00079/76/000797669.html
28 kwi 21:37
5-latek: jak zgaszse to mam powietrze w zbiorniczku wyrownawczyn i poszedł mi mechanizm wycieraczki
28 kwi 21:46
5-latek: Co do tego modenowa to dalem swojemu informatykowi w zakładzie do szukania . Może on cos
znajdzie
28 kwi 21:49
Metis: Na szczęście nic poważnego
28 kwi 21:50
5-latek: Michal to wlasnie powazna sprawa
28 kwi 21:52
Metis: Przepraszam, nie znam się na samochodach

Wydawałoby się, że skoro wycieraczka to błaha
sprawa.
28 kwi 21:53
5-latek: Michal wycieraczka to nic (chociaż ceny duże
najgorszse to jest to powietrze w zbiorniczku wyrównawczym

tu pojdzie dużo kasy

(
28 kwi 22:00
Metis:
28 kwi 22:08